Aan de slag!
Door: Danielle en Marieke
Blijf op de hoogte en volg Werkvakantie
14 Augustus 2013 | Oeganda, Entebbe
Als eerste werden we allemaal naar een geheime kamer geleid, waar letterlijk een berg (!) met spullen opgeborgen stond die ooit aan Foodstep geschonken zijn. Aan ons de taak om deze ‘mess’ uit te zoeken, te sorteren en op te ruimen. Rosalinde, Margreet en Daniëlle zijn samen met Rebecca (een Amerikaanse vrijwilligster) enthousiast aan deze klus begonnen. Enorm veel kleding, handdoeken, schoenen, keukengerei, knuffels, speelgoed en knutselspullen kwamen tevoorschijn uit alle dozen en tassen. De Foodstep-kinderen bleken erg gefascineerd door deze spullen: de hele dag werd er op onze vingers gekeken en stiekem probeerden de kinderen soms iets mee te grissen. Met hulp van het andere personeel konden we ze gelukkig enigszins op afstand houden ;-) Joyce en Marieke hebben zich ondertussen in de brandende zon begeven om dakspanten voor het nieuwe jongenshuis te verven. Zweetdruppels en verfspetters op hun kleren bleken helaas onvermijdelijk, maar het resultaat mag er zijn! Als het goed is zal deze week het dak van het jongensgebouw geplaatst worden. De jongens hebben onder andere zand geschept en versjouwd met kruiwagens om een deel van het terrein vlak te maken. Na een lange en enorm productieve werkdag waren we blij toen onze driver met zijn pick-up ons weer terugbracht naar het hotel :-).
Dinsdag en woensdag zijn we verder gegaan met bovenstaande klusjes. Een aantal Afrikanen stond er rustig bij te kijken. Die vonden het wel makkelijk om hun gereedschap aan de Hollanders te geven en vervolgens zelf niks te doen te hebben… Daarom zijn we nu op zoek naar een goede balans tussen werken en samenwerken.
Donderdag hopen we naar de kindergevangenis Kampiringisa te gaan, vrijdag gaan we waarschijnlijk een dagje naar Entebbe en Lake Victoria, zaterdag hopen we weer bij Foodstep verschijnen. Dan zal er bij leven en welzijn weer een nieuwe blog verschijnen!
15 Augustus 2013 - 20:38
Opa Uijl:
Margriet, gelukkig heb je geleerd uit te zoeken en op te ruimen. oma zou je graag helpen. Sterkte met alles. Ik kan me toch voorstellen, dat de kinderen graag iets wilden hebben. moeten jullie ook een verdeelvoorstel maken?
Opa en oma uijl in Sommelsdijk -
16 Augustus 2013 - 09:49
Elsbeth Moelijker:
Lieve Marieke en de rest,
Wat ontzettend leuk om al jullie verhalen te lezen. Wij volgen jullie verslagen dan ook helemaal.
En ik moet even zeggen dat het bij mij toch wel vreselijk begint te kriebelen om mee te gaan doen, als ik al die verhalen lees en fotos zie. Maar dat zullen er wel meer hebben in de fam. (je moedertje marie?)
Weet dat we aan jullie denken. alle goeds toegewenst.
Met een dikke knuffel voor de momenten dat je die nodig hebt.
Liefs Elsbeth.
En natuurlijk ook van Bart en de kids. -
17 Augustus 2013 - 19:06
Ha Bikkels:
Hobbien jullie nog een beetje door daar?
Ben benieuwd of de balans tussen werken en samenwerken eind van t project wat is, mooie taak voor jou zussie ;)
Wat een geweldige foto s echt heel stoer!!
En complimenten voor de verslagschrijf(st)er! Je doet t echt goed!
Succes van de week