Eerste bericht vanuit Afrika - poging 2 ;) - Reisverslag uit Entebbe, Oeganda van Werkvakantie Oeganda - WaarBenJij.nu Eerste bericht vanuit Afrika - poging 2 ;) - Reisverslag uit Entebbe, Oeganda van Werkvakantie Oeganda - WaarBenJij.nu

Eerste bericht vanuit Afrika - poging 2 ;)

Door: Marieke en Margreet

Blijf op de hoogte en volg Werkvakantie

05 Augustus 2013 | Oeganda, Entebbe

Hierbij een nieuwe poging om ons eerste bericht vanuit Afrika volledig op de weblog te zetten…

1 augustus 2013
Lieve familie en vrienden,

Het grote nieuws is dat we allemaal na een zeer voorspoedige reis zijn aangekomen in Uganda! Zelfs alle koffers zijn er. Op dit moment zitten we heerlijk op een buitenplaatsje van het hotel dit stukje te typen. Het zonnetje laat het vandaag wat afweten, wij hebben voor zegen gezorgd: de eerste regen in maanden is vandaag gevallen. En dat waren geen kleine regenbuitjes…

De grote reis begon gisteren met puzzelen in Brussel. Midden op het vliegveld hebben we alle koffers opengelegd en na veel passen, meten, proppen en wegen zijn uiteindelijk alle extra materialen en medische spullen erin gegaan. Om 16.00 uur gingen we de lucht in met Qatar Airways en 3225 miles later landden we in Doha (Quatar). Daar was het tot onze verbazing om 23.30 uur rond de 40 graden. De overstap was zo gebeurd en om 01.20 uur vlogen we weg naar Entebbe. Daar kwamen we vanmorgen rond 06.00 aan. De luchthaven van Entebbe is niet groot en lekker Afrikaans. We hebben een visum geregeld, alle koffers van de band gehaald en euro’s ingewisseld voor Ugandese shilling. Daarna konden we instappen in een busje van het hotel. Om 07.30 kwamen we aan bij het hotel. We zijn heel vaak welkom geheten en er meerdere keren van verzekerd dat we ons hier thuis moeten voelen .

Vanmiddag is Mariska (van het Foodstepproject) geweest en heeft ons wat verteld over het project en ook konden we haar vragen stellen. Morgenochtend gaan we naar ‘The Foodstep Home’ (opvanghuis voor de kinderen) toe en zullen daar voorgesteld worden en horen wat ons te wachten staat.

Verder nog een mededeling over de laatste sponsoractie. Er hebben ruim 170 mensen deelgenomen aan de bbq in Ridderkerk. De helft van de opbrengst (900 euro) is bestemd voor Foodstep. Iedereen bedankt!

Groetjes vanuit Uganda, de parel van Afrika!

• 05 Augustus 2013 - 12:09

Johan En Pieta:

wij hopen dat jullie een hele mooie tijd zullen hebben in alle opzichten en we leven met jullie mee

• 06 Augustus 2013 - 20:05

Opa En Oma Prinsen:

Hallo Marieke,
    Wij vonden het erg leuk om de foto's te bekijken en te zien wat jij/jullie allemaal doen.
    Wij wensen jullie een goede en leerzame tijd toe.
    Een lieve groet van Opa en Oma